Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Mentor Me

"Ervaring is dat wat je krijgt, nadat je het nodig had"

 

 

Ik wil groeienIk wil mentor worden

Ondernemen doe je niet alleen

Elke succesvolle ondernemer heeft ooit hulp gekregen. Vraag maar aan alle 155 ervaren mentors uit ons netwerk! Zij zetten hun kennis & expertise vrijwillig in om jonge wolven te steunen in hun groeiproces. En groeien zul je: zowel als persoon, als met je onderneming.

Mentor Me in ’t kort

Elke maand krijgen 4 ambitieuze groeiondernemers de kans om toe te treden tot ons netwerk. Je wordt voor 2 jaar gematcht met een mentor die bij je past: een onmisbaar klankbord voor elke ondernemer. Gooi 2x per jaar je vraagstukken op tafel in de Mentor Room: jouw persoonlijke raad van advies, bestaande uit meerdere mentoren uit ons netwerk. En krijg, uiteraard, gratis toegang tot onze netwerkevents.

Interesse?

Boek een meeting met de Community Manager van jouw regio. Eva, Thomas en Lore geven je met plezier meer uitleg over onze werking.

Waarom een mentor?

Ondernemen doe je niet alleen. Elke succesvolle ondernemer heeft ooit hulp gekregen. Vraag maar aan alle 135 mentoren uit ons netwerk: zij zetten hun kennis & expertise gratis in om jonge wolven te steunen in hun groeiproces. Belangeloosheid is een centrale waarde bij Netwerk Ondernemen. Behalve tijd, mag een mentor niets investeren in de onderneming van de mentee.

Een mentor functioneert als veilige haven. Een klankbord dat ervaring met jou deelt, want jouw mentor ‘has been there’. Een mentor stelt de juiste vragen op het juiste moment, maar laat het antwoord bij jou. Hij/zij/x houdt je een spiegel voor als dat nodig is & viert successen met je mee.

“Ondernemers voor ondernemers”, dat is ons motto. Al onze mentoren zijn doorwinterde ondernemers die het klappen van de zweep kennen. Ze trekken je even uit het operationele en helpen je strategisch nadenken over de toekomst, de interne structuur van je onderneming & jouw positie als leider.

Lid worden van dit oprechte netwerk? Aarzel niet en stel je kandidaat👇🏽Wat mag je verwachten? 

Personal mentoring

Wij zorgen voor de perfecte match met een ervaren ondernemer uit ons netwerk. Gedurende twee jaar zal hij/zij/x jouw mentor zijn, een onmisbaar klankbord in de ondernemerswereld! Een mentor is jouw vertrouwenspersoon, die je belangeloos vooruit helpt, mee deuren opent en je een spiegel voorhoudt als dat nodig is.

The Mentor Room

Elke 6 maanden organiseren we een persoonlijke Mentor Room voor jou & je onderneming. Vergelijk het best met een Raad van Advies, waarbij 6 mentors (inclusief de jouwe) samen rond de tafel zitten. Het moment bij uitstek om je vraagstukken op tafel te gooien en beroep te doen op de ervaring van doorwinterde ondernemers.

Peer-2-peer learning

Bij Netwerk Ondernemen geloven we sterk in de meerwaarde van peer-2-peer learning. We organiseren dan ook regelmatig Founder Rooms waar je mede-ondernemers uit het Mentor Me programma leert kennen. Leer van elkaars ervaringen, successen en valkuilen & voel je gesteund door je peers

Netwerk events

Je krijgt gratis toegang tot al onze workshops & netwerk events. Aan onze toog worden samenwerkingen gesmeed en tips gedeeld (oh ja, en de catering is écht om over naar huis te schrijven).

Hechte community

Je krijgt toegang tot een hecht en oprecht netwerk van ondernemers waar belangeloosheid centraal staat. Alle mentors en founders zijn binnen handbereik dankzij ons eigen intern platform. Stel gerust je vragen! Je zal zien dat een antwoord of hulplijn snel gegeven wordt. 

Scale-Up Marathon

Drie à vier keer per jaar organiseren we de Scale-Up Marathon. Dit educatief event kadert steeds binnen een hot ondernemersthema zoals Sales, HR, Finance, … Als lid van ons netwerk neem je er gratis aan deel. Extra pluspunt? Het programma is volledig à la carte: je neemt enkel deel aan de keynotes, workshops, panelgesprekken, expertenadviezen, … die voor jou interessant zijn! 

What they said

Steven Leunens & Pieter Lesage

Steven Leunens & Pieter Lesage

MENTEE & MENTOR

“Het tweejarig traject is echt van onschatbare waarde om te leren van elkaars ervaringen, valkuilen en successen. Een klankbord zonder verborgen agenda.”

Daisy Bohyn

Daisy Bohyn

MENTEE

“Als starter heb je een idee, een veelbelovend product en je weet wel wat je wil, maar soms heb je iemand nodig die je de dingen helder doet zien. Iemand van buiten je eigen bedrijf, maar wel met voeling met je business of product.”

Arne Valaert & Mario Van de Voorde

Arne Valaert & Mario Van de Voorde

MENTEE & MENTOR

“Elke 6 maanden jouw vraagstukken laten challengen door  ervaren ondernemers in de Mentor Room, is echt van onschatbare waarde. Je krijgt enorm veel input en feedback op korte tijd.”

Linde Luyten

Linde Luyten

MENTEE

“Toen we met Redopapers van onze passie ons bedrijf maakten, moesten we nog veel leren. Daarin begeleid worden, is heel waardevol. Als impactonderneming met een atypische bedrijfsvoering, moeten onze cijfers aan het einde van het jaar ook wel kloppen.”

Meer info

Jij bent …

Een ambitieuze ondernemer met een growth mindset. Je overleefde de eerste start-up fase en bent klaar voor ‘the next level’. Met jouw open mindset en een ervaren mentor aan je zijde, kan niets je tegenhouden om je onderneming te schalen naar een hoger niveau.

Selectiecriteria Mentor Me

 • Je hebt een growth mindset.
 • Je ontwikkelt een vernieuwende activiteit.
 • Je creëert een 3 tot 5-tal future-proof jobs binnen 3 jaar.
 • Je onderneming heeft een bewezen verdienmodel en betalende klanten
 • Je bezit het merendeel van de aandelen.
 • Je onderneming is een vennootschap.
 • Je werkt full-time in hoofdberoep voor jouw bedrijf.
 • Er is een reële behoefte aan begeleiding.
 • Jij zet je voor de volle 100% in. No commitment, no access.

€ 

Dankzij steun van VLAIO, is jouw eigen bijdragen slechts 500 euro/jaar (excl. btw) voor dit unieke traject. 

Kom je net niet in aanmerking voor de selectiecriteria, maar creëert jouw bedrijf wel IMPACT voor een betere wereld? Dan is een Impact Seat misschien wel iets voor jou! We geven elk jaar 3 gratis Mentor Me-zitjes weg voor ondernemers die bouwen aan een betere wereld. 

 

Selectieprocedure

Na je applicatie, neemt één van onze community managers contact op voor een verkennend gesprek. Kom je in aanmerking? Dan krijg je de kans om je business te pitchen voor een selectiecomité van 12 ervaren ondernemers. Deze leden uit ons netwerk beslissen of jij deelneemt aan Mentor Me.

If you’re in, krijg je een mentor toegewezen voor de komende twee jaar & ben je officieel lid van het warmste ondernemersnetwerk van Vlaanderen!

Selectiecomités

Er vindt elke maand een selectiecomité plaats. Stel je snel kandidaat, want de plaatsen zijn beperkt!

 • 26 april 2022 – GENT
 • 26 mei 2022 – ANTWERPEN
 • 21 juni 2022 – JUNI
 • 30 juni 2022 – ROESELARE
 • 7 september 2022 – GENT

Boek een meeting 

Eva Moeyersoons

Community Manager Antwerpen-Mechelen & Matchmaking Genie

 


Thomas Vervaet

Community Manager Oost- en West-Vlaanderen & Chief Challenger


Lore Beckers

Community Manager Limburg-Brabant & Accelerator of Joy


Join the family! 

Benieuwd naar de jonge wolven die al voor Mentor Me geselecteerd werden? En wie weet … verwelkomen we jou straks ook!

Elke dag een beetje beter.

Elisabet Lamote
Trooper